Google+ Followers

Wednesday, July 24, 2013

Flexible Discount for you... Jom Soppink!!!

Assalamualaikum guys! 
Org gomen dapat gaji ari ni ek? 
Jom cuci mata tengok batik gojes2 lok.

PM kalo berkenan, harga kita bincang. 
Kami offer flexible diskaun sempena raya ni. 
Offer sampai 4 Ogos 2013 ni.
Jom soppink!!!
01
02
03
04
05
06

Saturday, July 13, 2013

June 2013 - 2nd Batch Collections

Assalamualaikum...
Di samping Rayon, Jacquard & 
Crepe kami juga ada collection SUTERA SATIN.
Sutera Satin ni memang ekslusif sebab 
batik ni dibuat menggunakan kain sutera satin. 
Kira paling eksklusif dr yg lain-lain la...
Kelebihannya dia senang gosok, cantik, lembut dan berkilat. 
Satin buat si pemakai nampak anggun sbb kain yg licin dan berkilat...
Kalo berkenan, cepat2 contact kami ye...
Selamat bershopping!
01
02
03
04

Thursday, July 11, 2013

Info & Tips Penjagaan Batik Sutera

Assalamualaikum,

jom explore sedikit info berkenaan BATIK SUTERA…
KENAPA Batik Sutera sangat EKSLUSIF ye?.
Eksklusif kerana ia menggunakan kain sutera bermutu yang anda juga tahu nilainya. Dilukis pula dengan tangan mengikut sentuhan naluri pelukisnya. Sbb itu juga batik sutera adalah unik, tidak akan ada yang sama lukisan dan warna dengannya.  

Ramai customer yang belikan sebagai hadiah untuk seseorang. Birthday mak la, ayah la, kawan la, lecturer, clients, boss dan mcm2 lagi. Bagi mereka batik sutera sememangnya ekslusif dan pasti menambat hati si penerima, in a way betul jugak la kan. Siapa yang tak seronok dapat hadiah batik sutera kan???

Di sini saya juga kongsikan jenis-jenis kain sutera yang kebiasaanya memberi beza pada harganya.
i. Chiffon - Material lembut, kebiasaannya kainnya agak jarang dan memerlukan lining;
      ii. Jacquard - Material lembut dan sejuk dan tak perlu lining. Menjadi pilihan utama;
      iii. Crepe - Material tidak perlu lining dan kainnya sangat lembut dan sejuk bila dipakai;
      iv. Rayon - Tidak perlu lining, seakan-akan jacquard, tetapi sedikit tebal daripada jacquard.

And lastly, sedikit tips penjagaan BATIK SUTERA.
i.   Jangan menjemur batik sutera di bawah sinaran matahari (biasanya saya jemur di bawah bumbung;
ii.  Jangan menggunakan serbuk pencuci (saya hanya menggunakan shower cream);
iii. Jangan menggosok dengan suhu yang tinggi.


Ok, setakat ini sahaja info dan tips untuk hari ini. Jom usha koleksi ZQ Batik lak… Jom!!!


Tuesday, July 9, 2013

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak


Ku mengharapkan Ramadhan 
Kali ini penuh makna 
Agar dapat kulalui 
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah 
Setahun sudah pun berlalu 
Masa yang pantas berlalu 
Hingga tak terasa ku berada 
Di bulan Ramadhan semula

Ku mengharapkan Ramadhan 
Kali ini penuh makna 
Agar dapat kulalui 
Dengan sempurna

Puasa satu amalan 
Sebagaimana yang diperintahNya 
Moga dapat ku lenturkan 
Nafsu yang selalu membelenggu diri 
Tiada henti-henti

Ku mengharapkan Ramadhan 
Kali ini penuh makna 
Agar dapat kulalui 
Dengan sempurna 

Ku mengharapkan Ramadhan 

Kali ini penuh makna

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja 
Tuhan pimpinlah daku yang lemah 
Mengharungi segalanya dengan sabar

Ku mengharapkan Ramadhan 
Kali ini penuh makna 
Agar dapat kulalui 
Dengan sempurna

Ku mengharapkan Ramadhan 
Kali ini penuh makna 
Agar dapat kulalui 
Dengan sempurna

Ku memohon pada Tuhan 
diberikan kekuatan 
Ku merayu pada Tuhan 
diterima amalan

Selangkah demi selangkah 
Dengan rahmatMu oh Tuhanku 
Ku tempuh jua....

Saturday, July 6, 2013

July Collection 3rd Batch

Assalamualaikum, salam pagi Ahad. 
Jom cuci mata dengan koleksi terkini dari kami...
Masih boleh BELI & TEMPAH dengan kami. 
Sementara TEMPAHAN MASIH DIBUKA. 
Jangan tunggu lagi!!!
Hubungi kami 013-287 7995 (Rahmat) @ 014-505 3504 (Kimi)
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...